El llegat de Josep Vives

desembre 31, 2015

L’Institut Cambó lamenta la pèrdua de Josep Vives Solé, jesuïsta, teòleg i traductor de la Bernat Metge, que va morir el passat dia de Sant Esteve a l’edat de vuitanta-set anys.

Nascut a Montferri (Alt Camp) el 1928, va estudiar Filosofia, Teologia i Filologia Clàssica a Sant Cugat, Oxford i Londres, i va rebre l’ordenació sacerdotal a Sant Cugat l’any 1959. Doctor en Teologia, ha estat professor de Filosofia, Teologia i Filologia Grega a diversos centres, entre ells l’Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat del Vallès, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Facultat de Teologia de Catalunya.

És autor de diverses obres sobre teologia, sobre patrística i sobre el pensament de la Grècia antiga, entre les quals destaquen Génesis y evolución de la ética platónica (1970) i Si sentiu la seva veu. Exploració cristiana del misteri de Déu (1988). Per a la col·lecció Bernat Metge va fer traduccions excel·lents de Plató (Timeu i Crítias) i de sis volums de Gregori de Nissa.